آبان ماه

ماهنامه مدرسه راهنمایی وحدت گروه شهید رجایی

 با همکاری جمعی از دانش آموزان:فاطمه یارمحمدی-دلارا تندرستی-زهرا یزدانی-زهرا صحرایی-هستی امیری-نیلوفر رحیمی

سردبیر: زهره قبادی

مدرسه راهنمایی وحدت کرمانشاه

سخن نخست

خدایا چنان کن سرانجام کارتو خشنود باشی و ما رستگار

 

به لطف پروردگار تصمیم گرفتیم که با همکاری جمعی از دانش آموزان یک کار فرهنگی در مدرسه انجام دهیم و آن تهیه و تدارک ماهنامه بود که اولین شماره آن مربوط به آبانماه سال 1390  می باشد که چاپ گردید . امید است دانش آموزان عزیز مدرسه با شما ره های بعدی ماهنامه همکاری بیشتری نموده تا مطالب ماهنامه پر بارتر و غنی تر شود و از نظرات و پیشنهادها  و انتقادات سازنده خود ما را بهره مند سازند .

فرازهایی از نهج البلاغه

- برای هماهنگی با اهداف آفرینش خود ، از خدا پروا کنید و آنچنان که شما را پرهیز داد ، از مخالفت و نافرمانی خدا بترسید تا استحقاق وعده های خدا را پیدا کنید و از بیم روزقیامت بر کنار باشید                                                    سخنان قصار

- دانش  میراثی گرانبها و آداب  زیورهای همیشه تازه و اندیشه آیینه ای شفاف است                  

 

حکمت 5

فرازهایی از صحیفه سجادیه :

بارخدایا ما را با عطا وبخشش خود از بخشش دیگران بی نیاز گردان ،و با ایجاد ارتباط ودوستی با خودت ما را با ترس قطع رابطه با دیگران کفایت فرما تا با بذل وبخشش تو به دیگری رغبت پیدا نکنیم ، و با فضل وکرم تواز احدی ترس و وحشت نداشته باشیم.

 

چند چیز باعث عزت انسان می شود :

1خودداری از مردم آزاری

2- عفو کسی که به او ستم کرده است

3-ـ قطع طمع وچشم پوشی از آنچه در دست مردم است

4- خوش اخلاقی                                                                                                                                                                            منبع : داروخانه معنوی ـ رضا جاهد

صدق و راستگویی :

ضد دروغگویی ، صدق است ،که راستگویی است .و آن اشرف صفات نفسانیه و رئیس اخلاق ملکیه است.خداوندگار عالم می فرمایید : "بپرهیزید از خدا وبا راستگویان باشید"

پیامبر (ص)می فرماید:شش خصلت از برای من قبول کنیدتا من بهشت را از برای شما متقبل شوم :

هر گاه یکی از شما خبری دهد دروغ نگوید وچون وعده نماید تخلف نورزد و چنانچه امانت قبول نماید خیانت نکند.و چشم های خود را از نامحرم بپوشد.و دست های خود را از آنچه نباید به آن درازنگاهدارد.

 

 بجز راستی هر چه باشد خطاست.

منبع :معراج السعاده ـ عالم ربانی مرحوم ملا احمد نراقی

 

امام زمان

 اين جا که دست باغبان بوی تبر دارد     

اين جا كه حتي مهرباني دردسر دارد

آقا نمي آيي چرابا آن که میدانی                                       دوري براي قلب اين دختر ضرر دارد

حالا غروب جمعه ها با چشم هاي خيس                              

 او انتهاي جاده را مّد نظر دارد

اصلاً بگو اين منتظر را دوست مي داري                              

 آيا دلت از خستگي هايش خبر دارد

اين جا تمام جاده ها از درد مي پيچند                                  هرگز نمي بينم كسي ميل سفر دارد

حالا تو و انصاف تو برگرد و شاهد باش                           

 هر دست نامردي گلي مّد نظر دارد


 

 

 

پدر

پدرم ... پدر خوبم ... تو عاشق ترين موجود در زمين هستي

دستهاي ترك خورده و موهاي سپيدت ،

گواه اين عشق است .

پدر خوبم دوست داشتم براي لحظه اي ،براي دمي ،به چيزي فكر نكني ، تا براي يكبار آرامش نگاه نگران از فردايت را ببينم .

زهرا    یزدانی

 

ایستگاه خنده

دایی یا خاله :از مرد ابلهی پرسیدند : خواهرت دختر زاییده یا پسر؟ گفت: به من اطلاع ندادند وهنوز نمیدانم دایی شده ام یا خاله؟

پشه بند :یک نفر میره پشه بند بخره تا توش راحت بخوابه ، ولی تا صبح خوابش نمی بره ، اخه تا صبح داشت پشه ها را مسخره می کرد.

 

 

سیزده آبان تاریخ 3 واقعه بزرگ در ایران

روز 13 آبان که در تقویم به عنوان روز مبارزه با استکبار نامگذاری شده یادآور سه واقعه مهم در تاریخ معاصر ایران است که در سه دوره مختلف رخ داده و به همین دلیل این روز را در تاریخ کشور به عنوان روزی به یادماندنی به ثبت رسانده است. 
تبعید امام خمینی(ره) به ترکیه در 13 آبان 1343، 13 آبان 1357 که روز دانش
آموز نام گرفت و تسخیر لانه جاسوسی در 13 آبان 1358 عنوان این سه واقعه تاریخی است که نمیتوان هیچ یک را از نظر اهمیت نسبت به دیگری اولی تر دانست چرا که هر کدام در دوره وقوع تاثیر گذاری خاص خود را داشته و شرایط را به نحوی تغییر دادهاند.

تبعید امام خمینی به ترکیه 13 آبان 1343
کاپیتولاسیون یا حق قضاوت کنسولی حقی است که به اتباع بیگانه داده میشود و آنها را ازشمول قوانین کشور مصون ومستثنی میکند؛ درواقع در صورت ارتکاب جرم در خاک کشور، دولت میزبان حق محاکمه آن مجرم را ندارد.
کاپیتولاسیون ریشه در استعمار دارد و کشورهای استعمارگران این قانون را به کشورهای ضعیف تحت
سلطه تحمیل میکردند؛ کاپیتولاسیون درایران طی معاهده ترکمانچای برای اتباع روسیه به رسمیت شناخته شد و پس ازآن برخی کشورهای استعمارگر دیگر، این امتیاز نامشروع را بعلت ضعف حکومت های قاجاریه کسب کردند؛ اما، کاپیتولاسیون در سال 1306، تحت فشار افکار عمومی و فضای حاکم بر روابط بینالملل پس از جنگ اول جهانی لغو گردید.
هنوز بیش از 3 دهه از الغای کاپیتولاسیون نمی
گذشت که محمدرضا پهلوی احیاگر مجدد آن شد. کابینه اسدالله علم در سیزدهم مهر سال 1342، به دستور شاه، پیشنهاد آمریکا مبنیبر اعطای مصونیت قضایی به اتباع آمریکایی را به صورت یک لایحه قانونی در هیتت دولت تصویب کرد.
چندی بعد این خبر به حضرت امام رسید و ایشان را به خروش و فریاد واداشت به طوری که در4 آبان 1343 ایشان طی نطقی تاریخی به رسوایی این اقدام ننگین پرداختند.
فرازهایی از سخنرانی ایشان چنین بود: « ... دولت با کمال وقاحت از این امر ننگین طرفداری کرد، ملت ایران را از سگ
های آمریکایی پستتر کردند.
اگر چنانچه کسی یک سگ آمریکایی را زیر بگیرد، بازخواست از او می
کنند؛اگر شاه ایران یک سگ آمریکایی را زیر بگیرد بازخواست میکنند و اگر چنانچه یک آشپز آمریکایی شاه ایران را زیر بگیرد، مرجع ایران را زیر بگیرد، بزرگترین مقام ایران را زیر بگیرد، هیچ کس حق تعرض ندارد...». رژیم که در طول دو سالی که امام قیام کرده بودند، نتوانسته بود با هیچ شیوهای، ایشان را آرام کند، تنها یک راه پیش پای خود میدید و آن تبعید امام بود.
در شب 13 آبان 1343، صدها کماندو به همراه مزدوران ساواک به منزل امام در قم حمله
ور شدند ایشان را دستگیر و به تهران منتقل کردند و سپس با یک هواپیمای نظامی ایشان را به ترکیه تبعید کردند. این سرآغار هجرتی بود که 14 سال بعد پیروزی انقلاب اسلامی را به بار آورد.

 

روز دانشآموز 13 آبان 1357
در حالی که انقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی(ره) به روزهای سرنوشت سازی نزدیک می
شد همه اقشار مردم ایران از زن و مرد و پیر و جوان، سعی در ایفا کردن نقش تاریخی خود و عمل به تکلیف الهی داشتند. در این میان دانشآموزان و نوجوانان شور و حال دیگری داشتند.

 


 

صبح روز 13 آبان 1357، دانشآموزان در حالی که مدارس را تعطیل کرده بودند، به سمت دانشگاه تهران حرکت کردند تا صدای اعتراض خود را به گوش همگان برسانند.
این جوانان پر شور و خداجو، گروه گروه، داخل دانشگاه شدند و به همراه دانشجویان و گروه
های دیگری از مردم در زمین چمن دانشگاه اجتماع کردند. ساعت 11 صبح، مأموران،ابتدا چند گلوله گاز اشکآور در میان این جمعیت خروشان پرتاب کردند؛ اما، اجتماع کنندگان در حالی که به سختی نفس میکشیدند، صدای خود را رساتر کرده و با فریاد اللهاکبر، لرزه بر اندام مأموران مسلح شاه افکندند. در این هنگام تیراندازی آغاز شد و جوانان و نوجوانان بیگناه، یکی پس از دیگری، در خون خود غلتیدند. در این روز، 56 نفر شهید و صدها نفر مجروح شدند.
حضرت امام(ره) در پیامی به همین مناسبت فرمودند: «... عزیزان من صبور باشید، که پیروزی نهایی نزدیک است و خدا با صابران است ... ایران امروز جایگاه آزادگان است... من از این راه دور، چشم امید به شما دوخته
ام ... صدای آزادیخواهی و استقلالطلبی شما را به گوش جهانیان میرسانم.»
به خاطر گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان دانش
آموز، این روز در تاریخ انقلاب اسلامی به نام روز دانشآموز نامگذاری شده است.
تسخیر لانه جاسوسی ـ روز مبارزه با استکبار جهانی 13 آبان 1358


در ابتدای انقلاب و زمان حکومت دولت موقت با هدف وادار کردن آمریکا به استرداد شاه و اموال ملت ایران، دانشجویان تصمیم به اشغال سفارت آمریکا گرفتند. دانشجویان از دانشگاه
های تهران، پلیتکنیک، صنعتی شریف، شهید بهشتی و ... گرد هم آمدند و طی یک راهپیمایی تا سفارت آمریکا از دیوارهای سفارت بالا رفته و علیرغم مقاومت محافظین و آمریکاییها، سفارت را به تصرف کامل درآوردند.
در هنگام تسخیر سفارت، آمریکایی
ها به سرعت مشغول نابود کردن بسیاری از اسناد دخالتها و تجاوزارت و غارتهای خود شدند ولی پس از تسخیر سفارت به سرعت از نابودی باقیمانده اسناد جلوگیری شد و بعدها اسنادی که از لانه جاسوسی آمریکا به دست آمده بود چاپ شده و در اختیار همگان قرار گرفت. به محض انتشار این خبر، مردم بسیاری با خشم و انزجار مقابل لانه جاسوسی تجمع کرده و از حرکت دانشجویان حمایت کردند.
امام خمینی
(ره) نیز در پیامی این حرکت را انقلاب دوم و بزرگتر از انقلاب اول نامیدند. این حرکت دانشجویان معترض، خشم آمریکاییها را برانگیخت و آنها که ناتوان از درک ملتی استقلالطلب و آزادیخواه بودند، دست به اقداماتی بر ضد جمهوری اسلامی ایران زدند؛ از آن جمله فشار آوردن به مجامع بینالمللی مانند سازمان ملل، سازمان کنفرانس اسلامی، شورای امنیت و ...، ایجاد جو منفی تبلیغاتی علیه دانشجویان مسلمان و برخی اقدامات دیگر از جمله آنهاست.
اما پس از بی
ثمر ماندن، آنها به اقدامات جدیتری روی آوردند؛ از جمله قطع کامل روابط سیاسی در 20 مهر 1359، حمله نظامی به ایران و تجاوز به خاک کشورمان که به شکست مفتضحانه آنها در صحرای طبس انجامید و نیز محاصره اقتصادی و بلوکه کردن دارایها و اموال ایران و... که هیچکدام


 

تاکنون درعزم ملت ایران برای مقابله با ظلم و بیعدالتی جهانی ومنشا اصلی آن در جهان یعنی استکبار جهانی و آمریکا خللی وارد نکرده است.
و این
گونه نام روز 13 آبان برای همیشه در تاریخ ایران ماندگار شد.

تهیه کننده : فاطمه یار محمدی

وطن

وطن یعنی همیشه سربلندی 

بزرگی .راستی . پایمردی                                       وطن وطن یعنی مابودن                                                             همه باهم،من بودن

وطن یعنی بیداربودن                                                به چشم دشمنان چون خاربودن

وطن یعنی خیال شاعرانه                                       به راه یار مردن عاشقانه

وطن رویای بند زندگانی                                    رهایی،سربلندی،رستگاری

وطن یعنی خمینی واربودن                        

چو حلاج بر سرداربودن

وطن یعنی صدای تیشه ی عشق            

به خون غلطان شدن درمنظر عشق

وطن خونین تنت ازخون یاران            به یاد یارباشیم دربهاران

سرافرازی وطن در روز گاران               

به علم وقدرت ویاری یاران                                    تهیه کننده : دلارا تندرستی   

 

عید  سعید غدیر خم

غدیر،زلال حقیقتی همیشه جاری است .

شیعه برای غدیر وغدیر همه چیز شیعه است.

غدیر نام دیگر شیعه وتشیع است.

غدیر علت اصلی تداوم دین وجاودانگی احکام الهی است

واگر غدیر نبود عشق می مرد ورسالت نا تمام می ماند

غدیر

غدیر رود کوچکی است که مقدار کمی آب همواره در آنجا جاری باشد وچون در صحرا ی نزدیک «جحفه»رودی کوچک وجود داشت آن را صحرای غدیر نام نهادند.

بیابان غدیر خم پس از سرزمین «جحفه»در 3مایلی شهر مکه قراردارد؛ چون برای اعلام ولایت امام علی (ع) وبیعت 120هزار حاجی از زن ومرد ،دو روز در آنجا توقف   کردند ، ودر آن هوای گرم وکمبود آب ازآن رود کوچک استفاده کردند آن حادثه ی بزرگ بنام «غدیر» معروف شد .

غدیر بانام های دیگر هم مطرح می شود :1-یوم الولایه(روز اعلام ولایت)

2- یوم البیعه(روز بیعت)

 حادثه عظیم غدیر خم روز پنج شنبه سال دهم هجرت ،هیجدهم ذی الحجه هشت روز پس از عید قربان در صحرای غدیر خم بود.              

           دلارا تندرستی

 

 

 

 

 

ایستگاه خبر

1-بازدید از نمایشگاه کتاب واقع در پارک شاهد

2-تبلیغات دانش اموزان کاندید در شورای مدرسه وبرگزاری رای گیری شورای مدرسه.

 

3- تشکیل گروه فرزانگان .

 

4- برگزاری مراسمی به مناسبت 13 ابان و تسخیر لانه جاسوسی امریکا .

 

5- برگزاری جشن عید قربان .

 

6- برگزاری جشن باشکوه عید غدیر خم و اهداء جوایز به دانش آموزان سادات مدرسه .

 

7- برگزاری شورای معلمان ابان ماه با حضور اعضاء انجمن اولیاء مربیان .

 

8- تجلیل ازسه نفراز دانش اموزان برتر طرح قرانی سال گذشته و اهداء جوایز به انان .

 

9- تشکیل اولین جلسه شورای دانش اموزی مدرسه .

10- برگزاری جلسه پرسش و پاسخ دینی با حضور جناب آقای فتحی مجد وجمعی از دانش آموزان در نماز خانه آموزشگاه      

 

عکسهای بازدید از نمایشگاه کتاب :

نمایشگاه کتاب

نمایشگاه کتاب

خرید کتاب از نمایشگاه کتاب

شایعه  ساز

زنی در مورد همسایه اش شایعات زیادی ساخت و شروع به پراکندن آن کرد . بعد از مدت کمی همه اطرافیان آن همسایه از آن شایعات با خبر شدند . شخصی که برایش شایعه ساخته شده بود ، به شدت از این کار صدمه دید و دچار مشکلات زیادی شد . بعدها وقتی که آن زن متوجه شد که آن شایعاتی که ساخته همه دروغ بوده و وضعیت همسایه اش را دید ، از کار خود پشیمان شد و سراغ مرد حکیمی رفت تا از او کمک بگیرد بلکه بتواند این کار خود را جبران کند .

حکیم به او گفت به بازار برو و یک مرغ بخر و آن را بکش و پرهایش را در مسیر جاده ای نزدیک محل زندگی خود دانه به دانه پخش کن ، آن زن از این راه حل متعجب شد ولی این کار را کرد . فردای آن روز حکیم به او گفت حالا برو و آن پرها را برای من بیاور . آن زن رفت ولی 4 تا پر بیشتر پیدا نکرد . مرد حکیم در جواب تعجب زن گفت : انداختن آن پرها ساده بود ولی جمع کردن آنها به همین سادگی نیست . همانند آن شایعه هایی که ساختی که به سادگی انجام شد ولی جبران آن غیر ممکن است . پس بهتر است از شایعه سازی دست برداری .

فاطمه یارمحمدی

 

 

ایستگاه سلامتی

 

فواید خرمالو

 

یکی از میوه های بسیار مقوی و نیرو بخش است این میوه یگانه میوه ایست که دارای 30 درصد مواد ئیدروکربنه بوده و از این لخاظ

 

بر تمامی میوه ها برتری دارد . ویتامین های موجود در خرمالو ا وب وث و ...می باشد و دارای املاح معدنی پتاسیم ،کلسیم،فسفر،

 

خاصیت درمانی این میوه تقویت معده ، ضد فشار خون ، ضد سرفه ، و ضد تب می باشد . و هم چنین نرم کننده سینه ، ورم والتهاب،

 

سرفه های سخت و تنفس سخت را درمان می بخشد.

منبع : نقش گیاهان و میوه ها در درمان بیماری ها

 

با تشکر از دانش آموزانی که در تهیه مطالب ماهنامه  همکاری نمودند .

 

گزارش تخلف
بعدی